Στις 4- 6 Μαΐου 2022 τα τμήματα Α3 και Α4  του 9ου Λυκείου Λάρισας πραγματοποιήσαμε την τριήμερη εκδρομή  μας , η οποία διεξήχθη στην Σκιάθο.          

Μια εξαιρετική  και πρωτόγνωρη εμπειρία καθώς τα δύσκολα χρόνια του κορονοϊού  ακύρωσαν οποιαδήποτε σχολική μετακίνηση. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα πλαισιώθηκε από από τις κυρίες: Αμαλία Αγγελοπούλου και  Ανθή Τσουράκη και από τον κύριο Δημήτρη Μάγγα.

                        Την πρώτη ημέρα είχαμε την τιμή να επισκεφτούμε το σπίτι ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες λογοτέχνες, του κοσμοκαλόγερου της Σκιάθου,  του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Σε αυτή την εποικοδομητική ξενάγηση τα προσωπικά του αντικείμενα τα οποία κατάφεραν να διασωθούν μας έδωσαν την δυνατότητα να μάθουμε άγνωστες πτυχές της ζωής του. Την δεύτερη ημέρα το πρόγραμμα μας συνεχίστηκε με τον περίπατο μας στις Κουκουναριές, την παραλία με την χρυσή άμμο , με το μαγευτικό πευκοδάσος  πίσω από την αμμουδιά. Η περιήγηση μας στο νησί συνεχίστηκε στον χώρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου,  όπου μπορέσαμε να απολαύσουμε την καλύτερη θέα της Σκιάθου. Το τοπίο  ήταν εκθαμβωτικό  και  δεν χάσαμε την ευκαιρία να τραβήξουμε την σχολική μας φωτογραφία.  Η τελευταία ημέρα στο νησί έκλεισε με την επίσκεψη μας στο «Μουσείο Ναυτικής και Πολιτιστικής Παράδοσης Σκιάθου». Τα εκθέματα της μόνιμης συλλογής του μουσείου αφηγούνται την ναυτική παράδοση του νησιού αλλά και τους κόπους των προγόνων μας για την ελευθερία της Ελλάδος… ήταν μια μοναδική εμπειρία!!!

 Τέλος κάνοντας τον απολογισμό των στιγμών της εκδρομής αναλογιζόμαστε όλες αυτές τις ευχάριστες στιγμές που θα μείνουν αναλλοίωτες στην μνήμη μας … Πολλά γέλια αλλά και ευχάριστα βιώματα τα οποία μας δίνουν το εναρκτήριο λάκτισμα για τις ενδοσχολικές εξετάσεις που έπονται…

Τριήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στη Σκιάθο της Α’ Λυκείου, της μαθήτριας Βένιας Τσίντζα