Τα μαθήματα της ιστορίας της Α’ Λυκείου διεξήχθησαν αυτή την εβδομάδα μέσω εικόνας και ήχου στην αίθουσα διάδρασης του σχολείου μας.
Διδαχτήκαμε το Χρυσό αιώνα του Περικλή και την εδραίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Αθήνα. Παρακολουθήσαμε το ντοκιμαντέρ «Μεγάλοι Έλληνες» https://www.youtube.com/watch?v=CEDYRd8wlaE και μπορέσαμε να κατανοήσουμε καλύτερα τη σπουδαιότητα του έργου του Περικλή κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του και τη συμβολή του στην πολιτική και πολιτιστική ανάπτυξη της Αθήνας, το οποίο άφησε τεράστια πνευματική και πολιτιστική παρακαταθήκη στους Έλληνες αλλά και σ΄ όλο τον κόσμο. Παράλληλα κατανοήσαμε και το γενικότερο πολιτικό κλίμα της εποχής και τις συνθήκες που ευνόησαν την εξέλιξη του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Στη διάρκεια της προβολής, η καθηγήτριά μας, κα Αγγελοπούλου Αμαλία, μας έκανε ερωτήσεις κατανόησης και μας έδινε συμπληρωματικές πληροφορίες και επεξηγήσεις για αυτά που βλέπαμε.
Η χρήση ήχου και εικόνας σαφώς έκανε το μάθημα πιο ενδιαφέρον, διαδραστικό και ελκυστικό για όλους και επιπλέον μας βοήθησε να απομνημονεύσουμε καλύτερα τις πληροφορίες που λάβαμε.

Συντάκτης: Χαδουλίτση Ελένη
Επιμέλεια: Ομάδα άξονα: Διδασκαλία , μάθηση , αξιολόγηση

Παρουσίαση μαθήματος ιστορίας μέσα από εικόνα και ήχο, από τη μαθήτρια Χαδουλίτση Ελένη