• Post category:Δράσεις
Το σχολείο μας, ανταποκρινόμενο στο κάλεσμα της ΔΔΕ Λάρισας και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ) συμμετέχει, στο πλαίσιο της  Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τη Μείωση των Αποβλήτων – EWWR2022, στη δράση για την προώθηση ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, με τίτλο:«Και εγώ ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ… ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ τώρα ΡΟΥΧΑ & ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ!»
Η δράση λαμβάνει χώρα από τη Δευτέρα 21 έως και την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 και συμμετέχουν οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας .Τη δράση υλοποιεί η ομάδα του άξονα «Διδασκαλία-Μάθηση-Αξιολόγηση». Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η κ. Βάια Παπανικολάου.
 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Η δράση περιλαμβάνει τη συγκέντρωση, σε ορισμένο χώρο του σχολείου,κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων προς ανακύκλωση.
Τα είδη κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων που μπορούν να συγκεντρωθούν γι΄αυτόν το σκοπό, είναι τα εξής: ρούχα, παπούτσια, ζώνες, λούτρινα παιχνίδια, τσάντες, κουρτίνες, μικρές κουβέρτες και λοιπά υφασμάτινα είδη μικρών διαστάσεων.
Κατόπιν, τα συλλεγέντα είδη θα παραληφθούν,θα καταγραφούν και θα καταμετρηθούν από τον Φορέα Διαχείρισης του δικτύου (ειδικών κάδων) Ανακύκλωσης κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων,
του Δήμου, ώστε να αποτυπωθεί το αποτέλεσμα της δράσης.
Όσα από τα συγκεντρωθέντα προϊόντα είναι σε άριστη κατάσταση θα διατεθούν για δεύτερη χρήση, ενώ τα υπόλοιπα θα ανακυκλωθούν.
ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Η δράση έχει ως σκοπό την εξοικείωση μαθητών ,μαθητριών και εκπαιδευτικών με τη συλλογή των αχρείαστων κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων προς ανακύκλωση και την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με την αναγκαιότητα της ανακύκλωσής τους, για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση πόρων.
Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η Δ.Δ.Ε.Λάρισας ,ειδικότερα η δράση στοχεύει :
  • στην καλλιέργεια της κουλτούρας ανακύκλωσης για τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα
  • στην εμπέδωση ότι τα προϊόντα μπορούν να έχουν δεύτερη ζωή,
  • στην ενθάρρυνση των μαθητών/-τριών και των οικογενειών τους στη διαλογή των κλωστοϋφαντουργικών απορριμμάτων κατευθύνοντάς τα στον κατάλληλο συλλέκτη-κάδο,
  • στην παρακίνηση για τη χρήση των ειδικών συλλεκτών-κάδων κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων (για ρούχα, παπούτσια, κλπ), του υπάρχοντος δικτύου Ανακύκλωσης του κάθε Δήμου,
  • στην ανάπτυξη της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης και την αναγνώριση της συμβολής του κάθε πολίτη, στην αύξηση της συνολικής ανακύκλωσης του Δήμου, η οποία επιφέρει ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική κοινωνία.
Η δράση της ΔΔΕ Λάρισας για κάθε σχολείο που συμμετέχει, παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας για τη Μείωση των Αποβλήτων – EWWR 2022
Ομάδα άξονα «Διδασκαλία-Μάθηση- Αξιολόγηση» (Φ.Τσουλούφη – Α. Αγγελοπούλου, Β. Παπανικολάου, Α. Σχισμένου)

Συμμετοχή του 9ου λυκείου στην ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης των αποβλήτων 2022