Τα Χριστούγεννα είναι μια μέρα χαράς και αγάπης. Για τους Χριστιανούς με τη γέννηση του Χριστού ολοκληρώνεται η  Παλαιά Διαθήκη και ξεκινά  η Καινή Διαθήκη που εγκαινιάζει τον καινούργιο κόσμο της βασιλείας του Θεού και της σωτηρίας του ανθρώπου. Με τον ερχομό του τα πάντα ανανεώνονται. Η ίδια η φύση συμμετέχει στο γεγονός αυτό, αφού  ο Χριστός γεννιέται σε ένα ταπεινό σπήλαιο. Ένα αστέρι οδηγεί τους μάγους να το βρουν. Ο ερχομός του Χριστού, γεννά την ελπίδα στους ανθρώπους για μια ανώτερη ζωή, για μια ζωή όπου η αγάπη, ο σεβασμός και η αλληλοκατανόηση  θα κυριαρχούν στις ανθρώπινες σχέσεις. Η γέννησή του έδωσε νόημα στην ύπαρξη μας με τις διδασκαλίες του, τα κηρύγματά του και κυρίως με το προσωπικό του παράδειγμα.

Το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι η αρετή της αγάπης, της αλληλεγγύης και της ταπεινότητας. Είναι οι αρετές που μας κάνουν καλύτερους και μας ανυψώνουν πνευματικά, που είναι και «ο σκοπός της ζωής».  Η γέννηση του Χριστού μας υπενθυμίζει  διαρκώς την αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο.

Τα Χριστούγεννα είναι απλά η αφορμή για να ξαναθυμόμαστε αυτές τις αξίες που μας δίδαξε η γέννηση του Χριστού και να προσφέρουμε τη βοήθεια μας σε όποιον έχει ανάγκη, όχι μόνο τις μέρες των εορτών αλλά και όλο τον χρόνο. Άλλωστε το μοίρασμα και η αγάπη κάνουν την ανθρώπινη ζωή πιο ουσιαστική και φωτεινή. Δε θα πρέπει λοιπόν να βλέπουμε αυτές τις μέρες ως μέρες καταναλωτισμού αλλά ως αφορμή να αναθεωρήσουμε για όσα πράξαμε την προηγούμενη χρονιά και να αναλογιστούμε τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε τόσο για τον εαυτό μας όσο και για τους συνανθρώπους μας.  

                                                      Είθε ο Θεός να σας δώσει…
                                                      για κάθε καταιγίδα ένα ουράνιο τόξο
                                                      για κάθε δάκρυ ένα χαμόγελο
                                                       για κάθε ανάσα μια υπόσχεση
                                                       και μια ευλογία σε κάθε δοκιμασία,
                                                       για κάθε πρόβλημα της ζωής… έναν πιστό φίλο
                                                      για κάθε αναστεναγμό ένα γλυκό τραγούδι
                                                       και μια απάντηση για κάθε προσευχή. (Α’ Ιωαν. ε’ 14-15).

Συντάκτης: Χαδουλίτση Ελένη , Α3 τάξη  

Επιμέλεια: Ομάδα  άξονα : Διδασκαλία , μάθηση και αξιολόγηση 

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, της Ελένης Χαδουλίτση