Την Τετάρτη 8-3-2023 , πραγματοποιήθηκε από ομάδα μαθητών της Β΄Λυκείου και των συνοδών καθηγητών τους , διδακτική επίσκεψη στην έκθεση «Ανακαλύπτουμε το αρχαίο θέατρο» που φιλοξενείται στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας.

    Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα συναρπαστικό εκπαιδευτικό ταξίδι στην ιστορία του αρχαίου θεάτρου στην Ελλάδα, που  ξεκινά από τα πρώτα θρησκευτικά δρώμενα, τη γέννηση του αρχαίου δράματος στην Αθήνα, και φθάνει μέχρι και την αναβίωσή του στη νεότερη Ελλάδα. Πληροφορήθηκαν επίσης ,μέσω φωτογραφικού και εποπτικού υλικού, για τα δύο αρχαία θέατρα  της Λάρισας και ψυχαγωγήθηκαν μέσα από διαδραστικές εφαρμογές που τους εξοικείωσαν με τη λειτουργία του αρχαίου δράματος .Τέλος, ήρθαν σε άμεση επαφή με θεατρικά κοστούμια από εμβληματικές παραστάσεις τραγωδιών του Θεσσαλικού Θεάτρου.

    Η επίσκεψη σχετίζεται άμεσα με  τη διδασκαλία του μαθήματος των αρχαίων ελληνικών στη β΄Λυκείου και ,συγκεκριμένα,της Αντιγόνης του Σοφοκλή και την οργάνωσε η διδάσκουσα το μάθημα κ. Βάγια Παπανικολάου με την αρωγή της κ. Φωτεινής Τσουλούφη. Οι μαθητές που συμμετείχαν αποτελούν την ομάδα που εργάζεται με στόχο τη δραματική παρουσίαση επιλεγμένων αποσπασμάτων της τραγωδίας στο λεγόμενο β΄αρχαίο θέατρο της Λάρισας .

     Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του σχολείου κ. Αθανάσιο Παπαστεργίου για την πρόθυμη συνέργεια.

Διδακτική επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας