Στα πλαίσια του προγράμματος «Ανακαλύπτοντας το Αρχαίο Θέατρο», το σχολείο μας επισκέφθηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου το Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας με υπεύθυνες καθηγήτριες την κα Βάια Παπανικολάου και την κα Φωτεινή Τσουλούφη. Εκεί πληροφορηθήκαμε για τα μέρη του αρχαίου θεάτρου, τα είδη του δράματος  και συμμετείχαμε σε πολλές βιωματικές δραστηριότητες. Κάποιοι μαθητές φόρεσαν προσωπεία απαγγέλοντας αποσπάσματα από αρχαίες τραγωδίες, κωμωδίες και σατυρικά δράματα ενώ άλλοι  υποδύθηκαν στη συνέχεια αρχαίους τραγωδούς και κωμωδούς.

Με αυτή τη δραματοποίηση είχαμε την δυνατότητα να μάθουμε αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα για τη ζωή και το έργο αρκετών αρχαίων τραγωδών και κωμωδών.  

Στη συνέχεια  ενημερωθήκαμε για τα αρχαία μουσικά όργανα και παίξαμε και τραγουδήσαμε με αυτά. Αυτές οι δράσεις ήταν αρκετά διασκεδαστικές και ενδιαφέρουσες και ενίσχυσαν σε μεγάλο βαθμό την ομαδικότητα, τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών και μαθητριών αφού στηρίζονταν στην μεταξύ τους αλληλεπίδραση.

Τέλος είχαμε την δυνατότητα να περιηγηθούμε στο μουσείο  και να απολαύσουμε τη μόνιμη έκθεση του μουσείου.

Ήταν μια ωραία εμπειρία που μας έδωσε τροφή για σκέψη και αρκετές σημαντικές πληροφορίες.

 

ΧΑΔΟΥΛΙΤΣΗ ΕΛΕΝΗ, μαθήτρια του Β1

“Επίσκεψη στο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας – Οι εμπειρίες μας”, της μαθήτριας Χαδουλίτση Ελένης