Στις 12 και 13 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των μαθητών και μαθητριών της Α΄ Λυκαίου στο Ελληνικό κοινοβούλιο, η οποία από όλους και όλες αξιολογήθηκε ως εξαιρετικά επιτυχημένη. Θέλετε η οργάνωση της από την κα Μυλωνά, η οποία δεν άφησε τίποτε στην τύχη και με ακρίβεια λεπτού διεκπεραιώνονταν το πρόγραμμα, θέλετε η εύθυμη διάθεση της κας Χαλάτση, την οποία όλη η πιτσιρικαρία είχα σα μαμά, θέλετε η ιώβειος υπομονή της κας Αλμπάνη, η οποία παρότι είχε ατύχημα με το πόδι της  αδιαμαρτύρητα  ανταπεξήλθε στο απαιτητικό πρόγραμμα, θέλετε η φιλική συμμετοχή του κου Παπαστεργίου, θέλετε ο οδηγός και το τουριστικό γραφείο με την προετοιμασία που προηγήθηκε, μα πάνω από όλα λέτε η καλή διάθεση των παιδιών, η χαρά τους και η συνέπειά τους να μας επιφύλασσε αυτήν την επιτυχία;  Το τελευταίο σίγουρα συνετέλεσε να μείνουμε όλοι ευχαριστημένοι!

Ξεκινήσαμε στην ώρα μας – 06:20 και με σύντομες στάσεις φτάσαμε Αθήνα, τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτια, γεύμα και ποδαράτα στη Βουλή. Σε ομάδες περιηγηθήκαμε στο εσωτερικό, ενημερωθήκαμε για το κτήριο, την ιστορία του, νιώσαμε λίγο εκπρόσωποι του έθνους καθήμενοι στα βουλευτικά έδρανα και φωτογραφηθήκαμε με βουλευτή του Νομού, ο οποίος μας συνάντησε στο χώρο.

Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στην Ερμού, επιστροφή στο ξενοδοχείο και αργότερα βραδινή έξοδος για φαγητό και λίγη διασκέδαση, η οποία μας αποζημίωσε και με το παραπάνω. Ωραία ατμόσφαιρα, μία παρέα όλοι και επιδείξεις χορευτικές – ακόμα και στα τραπέζια!

Η επόμενη ημέρα περιελάμβανε επίσκεψη στην Ακρόπολη και ξενάγηση –πάλι η κα Μυλωνα έδρασε – με ακουστικά ο καθένας μας, φρεσκάραμε τις γνώσεις μας και  θαυμάσαμε το μεγαλείο των αρχαίων, στη συνέχεια βολτίστα στα στενά του «Μοναστηρακίου» και της Πλάκας. Στις 02:00 το μεσημέρι στην Εθνική Βιβλιοθήκη – η ακρίβεια λεπτού που λέγαμε -, η κούραση μας πρόδωσε λίγο και με μία στάση για φαγητό επιστροφή στην έδρα μας.

Αγαπητοί/ες μαθητές/τριες, ειλικρινά όλη συμπεριφορά σας ήταν αξιέπαινη και οφείλουμε να  απευθύνουμε στον καθένα και στην καθεμιά τα θερμότερα συγχαρητήρια!

Παπαστεργίου Αθανάσιος, διευθυντής  

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων