Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, ομάδα μαθητών της Β’ τάξης του σχολείου πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο β΄ αρχαίο θέατρο της Λάρισας, με συνοδούς καθηγητές φιλολόγους τον Διευθυντή του σχολείου κ. Αθανάσιο Παπαστεργίου, την κ. Φωτεινή Τσουλούφη και την κ. Βάια Παπανικολάου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος των αρχαίων ελληνικών, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία της αρχαίας Λάρισας και τη λειτουργία των δύο θεάτρων από τη διδάσκουσα  το μάθημα  κ. Βάια Παπανικολάου,  η οποία επιμελήθηκε και τη δραματική παρουσίαση επιλεγμένων αποσπασμάτων της τραγωδίας «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο χώρο του αρχαίου θεάτρου.

Η δραματοποίηση αποτελεί βασική τεχνική της βιωματικής μάθησης, η οποία γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στη θεωρία/διάλεξη – την οποία κατά κανόνα οι μαθητές αποστρέφονται – και την πράξη και ελκύει το ενδιαφέρον των μαθητών, αναπτύσσει δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων, εμπλουτίζει τη συναισθηματική νοημοσύνη και αναπτύσσει το πνεύμα ομαδικότητας.

Στη θεατρική παρουσίαση συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες:

Αντιγόνη: Δελημπαλτά Ερμιόνη, Κρέων: Καρακίτσος Θεόδωρος, Ισμήνη: Λαγού Ειρήνη-Νεφέλη,

Αίμων: Ζάχος Ιωάννης,  Φύλακας: Ζωζάς Ευάγγελος   

Χορός: Μπισίλκα Δανάη, Αναστασίου Ελένη-Αγγελική, Αγόρα Μαρία-Βασιλική, Αντωνοπούλου Ζωή, Καρδαλά Ευαγγελία, Κωστοπούλου Μαρία, Μάγκα Αλεξάνδρα, Μπαζούκη Άννα, Μπούτζιου Μαρία, Τζικοπούλου Σοφία, Φαφούτη Λυδία, Χαδουλίτση Ελένη 

Αρχοντοπούλου Ελένη, Ζαούτη Γεωργία, Καραγκούνη Βαρβάρα, Καρακούση Μαργαρίτα, Κατσιούλη Αλεξάνδρα, Κούτση Αθηνά, Λουκανίκα Χαρίκλεια, Μπάπου Ελένη-Μαρία, Πανταζή Ευαγγελία, Παπαδημητρίου Μαρία-Μιχαηλία, Σιακαβάρα Γεωργία, Τσίντζα Βάια-Παρασκευή.

Φρουροί: Γκατζούνης Ελευθέριος, Καράνης Ιωάννης.

Τεχνική υποστήριξη: Δεδικούσης Αθανάσιος

Σύνδεσμος για την παρακολούθηση του video:

https://drive.google.com/file/d/1Own90YKKHvhdeyc7inhZx9Y3Lcjq8LEY/view?usp=drivesdk

Ξενάγηση ομάδας μαθητών της Β΄ Λυκείου στο Β΄ αρχαίο θέατρο – Δραματική παρουσίαση αποσπασμάτων της  «Αντιγόνης» του Σοφοκλή